Benvolguts Lectors, a continuació els hi prestem una notícia recent sobre les discapacitats intel·lectuals que van publicar al dia 21 de febrer del 2017.

Resum:

Responsables d’institucions basques han apostat per continuar treballant de manera conjunta amb entitats del tercer sector social per donar suport a les persones més vulnerables i a favor d’una societat d’inclusió.

Més informació:

El diputat general de Bizkaia, Unai Rementeria, la viceconsellera de Políticas Socials del Govern Basc, Lide Amilibia, i el regidor bilbaí d’Acció Social, Iñigo Pombo, han recolzat la labor que desenvolupa la Fundació Futubide, dedicada a exercir la tutela de persones amb discapacitats intel·lectuals, amb la seva presencia en l’acte d’entrega d’una sèrie de premis per part de l’entitat als seus col·laboradors en els seus vint-i-cinc anys de treball.

Precisament, l’executiu autònom, la Diputació Foral i l’Ajuntament de Bilbao han sigut alguns dels guardonats en l’acte, celebrant la capital Biscaia.

Durant la seva intervenció, el diputat general de Biscaia ha insistit a destacar la importància de la col·laboració pública-privada en l’àmbit social.

En ella ha situat la col·laboració entre Futubide i la Diputació Biscaia per donar certesa al futur de les persones amb discapacitats intel·lectuals.

Es tracta, segons el explicat, d’una col·laboració que permet que les persones amb discapacitats intel·lectuals sense tutor familiar puguin trobar “”no solo a alguien que ejerza la tutela, sino a alguien que les acompañe y que vele por sus derechos y bienestar”.

Rementeria ha destacat que l’important és “tener la tranquilidad de que alguien se va a ocupar de tu hijo o familiar con discapacidad” quan un ja no està i ha defensat el valor de la solidaritat per avançar “todos juntos hacia adelante”, sense deixar a ningú enrere.

També la viceconsellera Amilibia ha reivindicat a la societat basca com “una sociedad de inclusión” i a considerat necessari seguir treballant conjuntament entre institucions i entitats del tercer sector.

Segons ha afirmat, la defensa de drets i la protecció de persones més vulnerables ha de ser una aposta prioritària per les institucions.

Al seu judici, “el grado de desarrollo de una sociedad está condicionado a cómo protege la sociedad a las personas con discapacidad”.

A més a més les institucions citades, Futubide ha premiat a les associacions que formen part del seu patronat -Gorabide, Apnabi, Aspace i Uribe Costa- i als tres presidents que ha tingut l’organització -Rafael Barbier, Miguel Ángel Elorriaga i José Luis Pastor-.

L’entitat també ha reconegut el treball realitzat pels seus socis estratègics entre ells Fevas-Plena Inclusió Euskadi, Funko-Confederació Basca de Fundacions, Fundació ONCE, Bolunta (Agència pel voluntariat i la participació social) i Associació Espanyola de Fundacions Tutelars, així com a diferents entitats financeres col·laboradores.

14876836823410

Atentament, Núria C.